mine of information

این وبلاگ جهت کسب اطلاعات عزیزان درباره مطالب گوناگون.باتشکر مدیردریای علم

mine of information

این وبلاگ جهت کسب اطلاعات عزیزان درباره مطالب گوناگون.باتشکر مدیردریای علم

وبلاگ چیست؟

وبلاگ چیست ؟ 

 

ینترنت امکانات و ابزارهای متعددی را به منظور ارائه خدمات وسرویس ها در اختیار علاقه مندان  قرار می دهد . یکی از ویژگی های بسیار جذاب اینترنت ارائه سرویس ها و خدماتی است که شما را قادر می سازد با مخاطبان خود ارتباطی پویا و متقابل برقرار نموده و از نقطه نظرات آنان در رابطه با یک مطلب ، آگاه شوید . در این راستا هر یک از کاربران می توانند دانش و تجارب خود را در اختیار دیگران قرار داده و خود نیز به عنوان عضوی از یک جامعه شبکه ای مطرح گردند ( اشتراک دانش ) . فرض کنید  ابزاری  ارزان قیمت برای انتشار مطلب در اختیار هر نویسنده  و یا صاحب قلمی باشد که بتواند با استفاده از آن عقاید، اخبار ، دیدگاهها و نقطه نظرات خود را در رابطه با موضوعات مورد علاقه ، بدون محدودیت های مرسوم بیان نماید.آیا شما علاقه مند به استفاده از چنین ابزاری می باشید ؟ آیا تمایل به داشتن یک روزنامه شخصی دارید که در آن بتوانید مطالب خود را در ارتباط با موضوعات مورد علاقه ،  بیان نمائید؟ بشریت درطی چند سال گذشته قدم در دنیای جدیدی گذاشته است  که بدون شک یکی از مهمترین دستاوردهای آن تحول و دگرگونی اساسی در ارتباط با نحوه  نشر اطلاعات است. وبلاگ ( Weblog ) و یا بلاگ ( Blog ) نمونه ای در این زمنیه بوده که با توجه به ماهیت اینترنت ، ویژگی دو طرفه بودن وب و  تنوع خواسته استفاده کنندگان، در کانون توجه علاقه مندان قرار گرفته و ما امروزه شاهد رشد و گسترش چشمگیر آن می باشیم . وازه " بلاگ " ، از جمله واژه های جدیدی است که قدم در عرصه ادبیات جهانی اینترنت گذاشته است . 

 

تاریخچه وبلاگ و وبلاگ نویسی برخی بر این عقیده هستند که اولین وبلاگ توسط " تیم . برنرزلی " ( مخترع وب ) ایجاد  که در آن وی به سایت های جدیدی که در آن زمان ایجاد و بر روی اینترنت فعال می شدند ، اشاره می نمود (   http://info.cern.ch ) . دومین وبلاگ توسط "Marc Andreessen's " درNCSA  ایجاد که وی نیز در آن عملیاتی مشابه وبلاگ "برنرزلی " را انجام می داد( تا اواسط 1996 ) . (  منبع  ) . در فاصله بین سال های 1996 تا 1997 که از آن به عنوان " انفجار وب " ، نام برده می شود ، چندین وبلاگ جدید دیگر نیز ایجاد گردید . از وبلاگ های اولیه می توان به وبلاگ متعلق به Dave Winer ( اخبار مربوط Scripting ) ، وبلاگ Barger و Cameron Barrett  ، اشاره نمود . محتویات وبلاگ های اولیه اغلب شامل مجموعه ای از لینک ها و توضیحاتی بود که متناسب با علاقه نویسنده ، ایجاد می گردید. در ادامه وبلاگ نویسان ، علاقه مند به  ایجاد وبلاگ هائی شدند که در آن مطالبی را درج می نمودند که خود تمایل به خواندن آن را در آینده داشتند ( نظیر دفترچه خاطرات شخصی ) . بدین ترتیب ، وبلاگ ها دارای شخصیتی خاص برای خود شدند که این شخصیت را مستقیما" از مولف خود به ارث می بردند . ( شما با مطالعه دفترچه خاطرات شخصی هر فرد می توانید با ابعاد متفاوت شخصیتی وی نیز تا اندازه ای که امکان دارد ، آشنا شوید ) . 

 

گسترش و عمومی شدن وبلاگ ها : اکثر وبلاگ های اولیه توسط طراحان وب و نرم افزار و به عنوان یک فعالیت جانبی که در منزل دنبال می نمودند ، ایجاد و محتوی و ماهیت اطلاعاتی آنان در رابطه با توانمندی و پتانسیل های فن آوری هائی بود که در آن زمان یکی پس از دیگری مطرح می شدند . تعداد وبلاگ ها در ابتدا بسیار اندک و محدود بود تا این که در سال 1999 با راه اندازی چندین سرویس رایگان و یا ارزان قیمت دررابطه با وبلاگ و وبلاگ نویسی ، تعداد آنان رو به افزایش نهاد . سرویس هائی نظیر :  Pitas, Livejournal ، Blogger  و EditThisPage.com ، نمونه هائی در این زمینه می باشند . استفاده از سرویس های فوق،مستلزم دانش فنی بالائی نبود و علاقه مندان به ایجاد وبلاگ می توانستند به سرعت اقدام به ایجاد وبلاگ مورد نظر خود نمایند . ( رشد چشمگیر وبلاگ و وبلاگ نویسی ) .
تا اواسط سال 2000 ، بیش از یکهزار وبلاگ ایجاد و این رقم تا اواسط سال 2002 به بیش از نیم میلیون رسید. بر اساس آمار موجود، تعداد وبلاگ های ایجا د شده توسط سیستم های وبلاگ نویسی به بیش از چندصدهزار رسیده و هر چهل ثانیه یک وبلاگ جدید ، ایجاد می گردد ( بیش از شصت هزار وبلاگ در هر ماه . منبع ) .
یکی از مهمترین تحولات مهم در ارتباط با وبلاگ ها ، تبدیل آن به یک رسانه محاوره ای بود. تعداد زیادی از مولفین و نویسندگان وبلاگ ها از وبلاگ خود برای بحث در ارتباط با موضوعات  مورد علاقه  و یا موضوعات گفته شده توسط سایر نویسندگان در وبلاگ های دیگر استفاده و با بکارگیری لینک های متعدد،امکان  دنبال نمودن مباحث مورد نظر را در اختیار خوانند گان قرار می دهند. بدین ترتیت ، خوانند گان  علاقه مند ، می توانستند در مباحثه مورد نظر شرکت  و علاوه بر آگاهی از سایر دیدگاههای موجود ،  نقطه نظرات خود را بیان و یا  شخصا" اقدام به ایجاد وبلاگ و دنبال نمودن مباحث مورد نظر در وبلاگ خود نمایند .
از لحاظ ظاهری ، شاید وضعیت فوق را بتوان مشابه ارتباطات  "چندین نفربا چندین نفر" در نظر گرفت که  تاکنون به اشکال متفاوتی نظیر newsgroups ( گروه های خبری )  و یا mailing lists ( لیست های نامه ) ، پیاده سازی شده است . در این  رابطه یک تفاوت اساسی وجود دارد : با توجه به اینکه نطرات ارائه شده بر روی فصای متعلق به مولف وبلاگ ارسال می گردد ، پاسخ به سایر افراد ضروری نبوده و آنان پاسخ خود را با مراجعه به وبلاگ ، مشاهده خواهند کرد. یکی دیگر از تحولاتی  که همزمان با رشد و گسترش وبلاگ ها محقق گردید ، مطالعه وبلاگ ها توسط سایر وبلاگ نویسان بود که باعث ایجاد  پدیده ای با  نام blogrolling ، گردید . ( بخشی از یک وبلاگ که لیست سایت هائی را که مولف وبلاگ - بلاگر - ، آنان را بطور منظم و همیشه مطالعه و اصطلاحا" به آنان سر می زند را مشخص می نماید. این بخش معمولا" در بخش سمت راست و یا چپ صفحه بلاگر ویا در یک صفحه مجزاء قرار می گیرد ) . یکی از خصایص جالب این لینک ها ، ایجاد یک جامعه ارتباطی ( شبکه ای )  بین وبلاگ نویسان می باشد .  

 

وبلاگ چیست ؟ وبلاگ ، یک صفحه وب ( مشابه یک روزنامه شخصی ) و با قابلیت دستیابی عموم کاربران به آن است . وبلاگ ها ، بر اساس یک نظم خاص بهنگام  و محتوی بلاگ نشاندهنده شخصیت مولف و یا مولفان آن می باشد . اولویت استقرار و یا نشر مطلب بر اساس یک ساختار زمانی شکل می گیرد. در این حالت خوانندگان بلاگ ها همواره  در ابتدا جدیدترین مطلب و یا مطالب منتشر شده را مشاهده و در صورت تمایل آن را مطالعه می نمایند .
اکثر وبلاگ ها دارای یک خط فکری خاص بوده و به نوعی آن را دنبال می نمایند . مثلا" در صورتی که یک بلاگر علاقه مند به فن آوری باشد ، با جمع آوری مطلب از منابع متفاوتی نظیر : نمایشگاه ها ، سمینارها  و یا سایت های دیگر ، آنان را با فرمت مورد نظر در بلاگ خود ثبت و در اختیار مخاطبان خود قرار دهد . درصورتی که یک بلاگر علاقه مند به یک بیماری خاص بوده و مسائل علمی آن را به نوعی دنبال می نماید ، می تواند مقالات و موضوعات جدید منتشر شده در رابطه با بیماری مورد نظر را بر روی بلاگ خود منتشر نماید . در صورتی که یک بلاگر , علاقه مند به مسائل اقتصادی می باشد ، می تواند با جستجو و یافتن مقالات جدید در رابطه با اقتصاد، آنان را بر روی بلاگ خود منتشر نماید .
برخی از وبلاگ نویسان از بلاگ خود به منزله یک آلبوم عکس و یا بریده روزنامه ها ( شکل خاصی از یک حافظه online ) استفاده می نمایند. زمانی که بلاگر یک لینک مناسب را در این خصوص پیدا نماید و یا  اطلاعاتی خاصی را که قصد دارد آنان را بخاطر بسپارد ، آنان را بر روی بلاگ خود قرار می دهد .بلاگ یک محیط الکترونیکی قابل جستجو را فراهم که علاقه مندان  می توانند با استفاده از یک مرورگر وب و در هر نقطه ای از جهان به محتویات آنان دستیابی داشته باشند. یکی از ویژگی هائی که در تمامی بلاگ ها به نوعی رعایت می شود ، ماهیت انتشار و استقرار اطلاعات بر روی بلاگ بر اساس یک نظم زمانی خاص است ( تقویم اطلاعاتی ) . وبلاگ مشابه یک مجله و یا روزنامه online می باشد که  مولف آن می تواند در ارتباط با موضوعات متفاوت  در زمان دلخواه ، در آن اطلاعاتی را درج و منتشر نماید. تعداد زیادی از بلاگ ها دارای مجموعه ای جالب و ارزشمند از لینک ها به سایر بلاگ ها ویا سایت هائی می باشند  که مولف بلاگ  آنان را مثبت و مفید ارزیابی می نماید.  

  

 برخی از ویژگی های وبلاگ ها عبارتند از  

 

 

  • یکی از نکات جالب در رابطه با بلاگ ها ، سادگی آنان می باشد . وب سایت ها  معمولا" دارای یک صفحه اصلی به همراه مجموعه ای از لینک ها به سایر صفحات برای  مشاهده اطلاعات تکمیلی ،می باشند. سایت Srco به این سبک ایجاد شده است و ده ها  صفحه اطلاعاتی تحت یک صفحه اصلی سازماندهی ، می شوند. اکثر وب سایت ها  دارای چنین ساختاری می باشند . یک وبلاگ دارای ساختاری به مراتب ساده تر است :
    - یک وبلاگ شامل صفحه ای مشتمل بر مجموعه ای از Entry ، است. یک وبلاگ ممکن است دارای آرشیو مطالب منتشر شده قدیمی نیز باشد، ولی  صفحه اصلی یک بلاگ دارای جایگاهی خاص بوده و توجه تمامی مخاطبان  را به خود جلب می نماید .
    - یک وبلاگ معولا" حالت عمومی داشته و امکان مشاهده و مطالعه آن در اختیار عموم خواهد بود .
    - موجودیت ها ی موجود در بلاگ معمولا" متعلق به یک و یا چندین مولف می باشد .
    - موجودیت های منتشر شده در یک بلاگ از تفکری هوشمندانه ، تبعیت می نمایند. مثلا" در صورتی که مولف یک بلاگ،  لینک مناسبی را پیدا نماید ، می تواند در صورت تمایل آن را در وبلاگ خود معرفی نماید .
    - ابزارهای استفاده شده توسط مولفین وبلاگ ها ،عموما" ساده بوده و امکان افزودن موجودیت های متفاوت در زمان دلخواه ، وجود خواهد داشت .
    - یک وبلاگ بر اساس اولویت و نظم زمانی خاصی  سازماندهی می شود ( از جدید ترین مطالب منتشر شده به سمت قدیمی ترین مطالب منتشر شده )

  •  در حال حاضر وبلاگ های متعدد  و  در زمینه هائی گوناگون نظیر : سیاسی ، حقوقی ، اجتماعی ، فرهنگی ، علمی و سایر موارد وجود دارد .

  • ایجاد وبلاگ متعلق به یک قشر خاص از جامعه نبوده و اقشار متفاوت جامعه با موقعیت شغلی متفاوت اقدام به ایجاد وبلاگ می نمایند ( رئیس جمهور برخی کشورها ، دانشجویان ،اساتید دانشگاه، هنرمندان ، روزنامه نگاران  )

  •  شاید این سوال مطرح گردد که چرا وبلاگ ها تا این اندازه متدوال شده اند ؟ یکی از تولید کنندگان نرم افزار بلاگر در این رابطه می گوید که " من فکر می کنم علت این موضوع به این مطلب برمی گردد که آنان چیزی برای گفتن دارند. در دنیائی که شاید فرصتی برای گفتن به آنان داده نمی شود و یا امکان بیان عقاید و نقطه نظرات خود را ندارند ولی می دانند که می بایست بگویند. شاید وبلاگ بهترین گزینه در این رابطه باشد."

  •  وبلاگ ها بسرعت متدوال و برخی از وبلاگ ها  دارای صدها هزار خواننده در طی یک روز می باشند. خوانند گان متعددی اخبار مورد نظر خود را قبل از مطالعه روزنامه از طریق وبلاگ ها بدست می آورند .  مثلا" می توان با مراجعه به یک وبلاگ از آخرین اخبار مربوط به چاپ کتب جدید و دنبال نمودن آخرین پیشرفت ها و اکتشافات ایجاد شده در زمینه های متفاوت علوم ، آگاه گردید .

  •  برخی وبلاگ ها صرفا" دارای یک مولف می باشند و برخی دیگر به صورت گروهی اداره می شوند . عملکرد برخی از وبلاگ ها  نظیر پرتال بوده و خوانندگان را به سایر وبلاگ ها هدایت می نمایند. یک بلاگر خوب می بایست هم دارای مهارت در زمینه نوشتن و هم مهارت های خاصی در زمینه ویرایش باشد .

  • وبلاگ ها از مجلات و روزنامه ها دارای کارآئی بمراتب بیشتری بوده و و تعداد زیادی از بلاگ ها دارای یک بخش  با نام " نقطه نطرات " بوده  که خوانند گان می توانند  نقطه نظرات ارائه شده توسط سایر خوانند گان را مطالعه و نظر خود در این رابطه بیان نمایند . با توجه به ویژگی فوق ، نویسنده یک وبلاگ  علاوه بر ارائه نظر و دیدگاه خود می تواند پس از گذشت چندین ساعت ، بازخورد آن را داشته باشد و در صورت لزوم نقد و بررسی مجدد در ارتباط با یک مطلب را ارائه نماید .

  • blogosphere ، محلی غیرمتمرکز ، خودجوش و قدرتمند برای ارائه یک موضوع و تمرکز بر آن را به خوبی ارائه می نماید.وبلاگ ها  یک ساختار عقلانی و منطقی برای ارائه نقطه نظرات میلیون ها خواننده  را فراهم می نمایند .

  • یک وبلاگ بندرت اهداف مالی را دنبال می نماید. از جمله اهداف وبلاگ نویسان می توان به تمایل آنان به منظور برقراری ارتباط با  دیگران ، معرفی توانمندی ها  و  سرگرمی ، اشاره نمود (شاید هم ترکیبی از سه مورد) .

  • بلاگ ها ، تبعیض ها و محدودیت های موجود در ارتباط با منابع رسانه ای دیگر را از میان بر می دارند . تعداد زیادی از خوانند گان روزنامه ها بر این اعتقاد هستند که روزنامه ها و ایستگاههای سخن پراکنی ، دارای شرایط بهینه و مناسبی برای آزادهای مدنی نمی باشند .این موضوع در رابطه با وبلاگ ها  صدق نمی نماید . وبلاگ ها  در عرصه های متفاوتی و در ارتباط با مسائل متفاوت سیاسی ، احتماعی و فرهنگی  ،اقدام به نشر اطلاعات نموده و مخاطبان با رویکردی کاملا" آزادنه قادر به مطالعه مطالب منتشر شده و در صورت تمایل بیان دیدگاه خود در ارتباط با آن می باشند. 

  •  سبک و شیوه بلاگ ها عموما" شخصی ، غیررسمی و یا خودمانی است . با استفاده از ابزارهای رایگان موجود بر روی وب می توان به سادگی  اقدام به ایجاد و نشر اطلاعات بر روی وبلاگ ، نمود.

  • وبلاگ ها از لحاظ کیفیت ، محتوی و اهداف دارای گونه های متعددی بوده و هر یک می توانند مخاطبان خاص خود را دارا باشند ( نظیر تیراژ روزنامه ) .

  •  وبلاگ ها در اواسط دهه 90 مطرح و به سرعت و همزمان با ارائه ابزارهای ساده نشر و ایجاد وبلاگ ،نظیر Blogger.com  رشد و مورد استقبال قرار گرفتند. در این راستا  وبلاگ ها ی متعددی ، ایجاد گردیده است (از بلاگ هائی که شامل دفترچه خاطرات online بوده که منعکس کننده فعالیت ها و تجارب روزانه نویسنده بوده تا بلاگ هائی خصوصی و یا کوچک که صرفا" شامل توضیحاتی اندک و لینک به سایر موضوعات است ) .اکثر وبلاگ ها مبتنی بر متن می باشند .در این رابطه  وبلاگ هائی نیز وجود دارد که علاوه بر استفاده متن از سایر اقلام اطلاعاتی نظیر صوت ، تصاویر و کلیپ های ویدئوئی نیز استفاده می نمایند( بلاگ تصویری ( Photoblog ) ، بلاگ ویدئوئی ( Videoblogs ) ، بلاگ های صوتی ( Audioblog ) ) .

  • هر موجودیت در یک وبلاگ بنوعی به سایر اطلاعات ، اشاره می نماید. مولفین وبلاگ ها به سایر وبلاگ ها لینک  و بگونه ای آنان را بر اساس موضوعات متفاوتی تقسیم بندی  نموده  تا امکان استفاده مناسب و سریع از سایر وبلاگ ها باتوجه به موضوعات مربوطه در اختیار کاربران قرار گیرد. خوانندگان یک وبلاگ می توانند از هر نقطه ای در وبلاگ که تمایل دارند ، مطالعه خود را شروع نمایند :در ابتدا مطالب و نوشته های جدید منتشر شده بر روی بلاگ را مشاهده نمایند و یا با استفاده از امکان جستجو و یا لینک به سایر بلاگ ها ، اطلاعات قدیمی منتشر شده را مطالعه نمایند . در زمان مطالعه یک بلاگ ، خوانندگان می تواند آن را با اولویت های متفاوتی مطالعه نمایند : زمانی ( مطالعه بر اساس زمان و تاریخ انتشار مطلب ) ، موضوعی و یا جستجو بر اساس کلید واژه های خاصی . وبلاگ ها ، اغلب شامل یک Blogroll بوده که شامل لیستی از لینک ها به سایر وبلاگ هائی است که مولف وبلاگ آنان را پیشنهاد ، می نماید  . تعداد زیادی از وبلاگ ها این امکان را برای خوانندگان خود فراهم می نمایند که نقطه نظرات خود را در رابطه با موضوع منتشر شده بر روی سایت اعلام نمایند .

  • قلب شما چند ساله است؟ + مراحل و سنجش نهایی

    قلب شما چند ساله است؟

    حتماً شنیده‌اید که می‌گویند دلم آدم باید جوان باشد سن و سال که مهم نیست؛ اما برای اینکه این دل و یا همان قلب جوان باشد باید اقداماتی کرد؛ یعنی مراقبش بود. سۆالات این متن را با حوصله پاسخ دهید و در نهایت جواب را بخوانید.

     شناسنامه‌ای برای عروق!

     اصطلاح دل جوان را همه شنیده‌ایم؛ اما امکان دارد فردی در سی سالگی قلبی 40 یا حتی 60 ساله داشته باشد. این مسئله به سبک زندگی و عوامل زیادی بستگی دارد. سن و سال عروق هر فردی میزان خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را نیز روشن می‌کند.

     مهم‌ترین مسئله این است که بدانید در هر سنی با کمی تلاش می‌توانید به داد قلبتان برسید و وضعیت آن را بهبود ببخشید. در مقابل سۆالات زیر امتیاز آن نیز مشخص شده است.

     به سۆالات جواب دهید و امتیازات را جمع ببندید و در نهایت توضیحات امتیاز آورده را مطالعه بفرمایید. سپس تلاش کنید که با در پیش گرفتن سبک زندگی سالم سن قلبتان را پایین بیاورید؛ یعنی جوان‌ترش کنید.

     1. چندساله هستید؟

     الف. بین 20 تا 35 سال (1 امتیاز)

    ب. 35 تا 50 سال (2 امتیاز)

    ج. 50 سال و بیشتر (3 امتیازی)

     2. سیگار می‌کشید یا قبلاً سیگاری بودید؟

     الف: خیر (1 امتیاز)

    ب. بله؛ اما مدت طولانی است که ترک کرده‌ام (2 امتیاز)

    ج. بله؛ اما اخیراً ترک کرده‌ام (3 امتیاز)

    د. بله سیگاری هستم (4 امتیاز)

     3. روزانه چه میزان سدیم (نمک) مصرف می‌کنید؟

     الف. بیش از 1500 میلی‌گرم (4 امتیاز)

    ب. حداقل 1500 میلی‌گرم (1 امتیاز)

    ج. صادقانه بگویم نمی‌دانم (4 امتیاز)

     4. میوه و سبزیجات را...

     الف. صرفاً به عنوان تزیین غذا استفاده می‌کنم (4 امتیاز)

     ب. در هر وعده‌ی غذایی مصرف می‌کنم (1 امتیاز)

     ج. هر روز به عنوان میان‌وعده استفاده می‌کنم (2 امتیاز)

     5. اندازه‌ی دور کمرتان چقدر است؟

     الف. بیش از 89 سانتی‌متر (4 امتیاز)

     ب. 71 تا 89 سانتی‌متر (2 امتیاز)

     ج. کمتر از 71 سانتی‌متر (1 امتیاز)

     6. فعالیت بدنی روزانه‌تان چه میزان است؟

     الف. خیلی فعال هستم: فقط روزهایی که به باشگاه نمی‌روم استراحت می‌کنم (1 امتیاز)

     ب. بد نیست: تا رسیدن به اتومبیل شخصی‌ام را پیاده می‌روم (4 امتیاز)

     ج: کم است: پیاده‌روی دارم و به جای آسانسور از پله‌ها استفاده می‌کنم (2 امتیاز)

     7. وقتی دچار استرس می‌شوید چه کار می‌کنید؟

     الف. جلوی یخچال میخکوب می‌شوم و هر چه دم دست باشد می‌خورم تا آرام بگیرم (4 امتیاز)

     ب. هیچ تغییری در تغذیه‌ام ایجاد نمی‌شود و استرس‌هایم را کنترل می‌کنم (1 امتیاز)

     ج. استرس‌هایم همیشه با من هستند و نمی‌توانم کاری بکنم (2 امتیاز)

     بله یا خیر؟

     سه سۆال دیگر مطرح می‌شود که برای هر پاسخ مثبت 2 امتیاز و برای سۆالاتی که پاسخی ندارید 1 امتیاز در نظر بگیرید.

     آیا در خانواده‌تان سابقه‌ی بیماری قلبی دارید؟

     آیا فشارخونتان بالاست؟

     آیا میزان کلسترول خونتان بالاست؟

     **پاسخ تست

     رژیم سالم

     -امتیاز کمتر از 10: شما قلب جوانی دارید تبریک می‌گوییم.

    شما قلب جوانی دارید. به نظر می‌رسد رژیم غذایی مناسب و کم نمکی دارید. روزانه ورزش می‌کنید و سبک زندگی‌تان سالم است. در نتیجه قلبتان جوان است و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در شما محدودتر است. به همین شیوه ادامه دهید. رژیم غذایی مدیترانه‌ای در پیش بگیرید. مطمئن باشید که روند پیری قلبتان کندتر از این نیز خواهد شد.

     به عقیده‌ی محققان سن و سال شناسنامه‌ای، یکی از آن عوامل مهار شدنی در سلامت قلب دارد. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که با تغییر سبک زندگی، کاهش استرس و اصلاح تغذیه در هر سن و سالی می‌شود قلب را جوان و از پیری آن جلوگیری کرد.

     -بین 10 تا 28 امتیاز: قلبتان در دوره‌ی میانسالی است

    سبک زندگی شما کارایی لازم برای کاهش سن و سال قلب و کاهش عوامل خطرساز برای ابتلا به بیماری‌های قلبی را ندارد. در واقع امکان دارد که با ادامه‌ی این رویه، عواملی مانند مصرف دخانیات، فشارخون بالا، دیابت، چاقی دور شکم، استرس، مصرف کم میوه‌ها و سبزیجات و کمبود فعالیت‌های جسمانی شما را دچار مشکل کند. با این حال با ایجاد تغییرات ساده می‌شود به نتایج خوبی دست پیدا کرد.

     به عقیده‌ی محققان ورزش روزانه یکی از بهترین کارها برای مقابله با پیری قلب و سفت شدن رگ‌ها است. با ورزش کردن شانس بیشتری برای مقابله با عملکرد نادرست سلول‌ها خواهید داشت.

    توجه داشته باشید که عدم کارایی سلول‌های قلبی و سفت شدن عروق باعث مسدود شدن آن‌ها شده و خطر سکته‌ی قلبی و مغزی را بالا می‌برد. باید بدانید که ورزش همچنین اثرات عوامل دیگری مانند دیابت و چاقی مفرط را نیز کاهش می‌دهد.

     -امتیاز 28 و بالاتر: قلب شما میانسالی را رد کرده است

    خبر خوب اینکه اگر به عنوان مثال 60 سال دارید قلبتان 40 ساله است. اگر چه در این رده قرار دارید اما بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا روش‌های مناسب برای جوان کردن قلب ارائه دهد. در غیر این صورت امکان اینکه دچار مشکلات قلبی عروقی شوید بیشتر است. توصیه می‌کنیم بیشتر به سلامتی قلبتان اهمیت دهید.

     به عنوان مثال سیگار را ترک کنید. با همین کار می‌توانید جلوی روند سریع پیری قلبتان را بگیرید. در سن و سال شما بهتر است که وزنتان را کنترل کرده و در حالت نرمالی قرار دهید تا خطر بیماری‌های قلبی عروقی کاهش یابد. بیشتر به تغذیه‌تان اهمیت بدهید و مصرف میوه و سبزیجات را بیشتر کنید.

    ١٠ عادت مخرب که به کلیه‌ها صدمه جبران‌ناپذیر میزند!

    ١٠ عادت مخرب که به کلیه‌ها صدمه جبران‌ناپذیر میزند

    کلیه‌ها برای سلامتی بدن اهمیتی فراتر از تصور ما دارند که به‌دلیل این نقش حیاتی و انکارناپذیر در بدن، سزاوار توجه و مهربانی بیشتری هستند. کلیه‌ها،‌ خون را تصفیه،‌ هورمون‌های مختلفی را ترشح و مواد معدنی را جذب می‌کنند.

     آنها همچنین با تولید ادرار، مواد سمی را از بدن دفع کرده و اسیدهای بدن را خنثی می‌کنند. اما چرا بسیاری از ما با این عضو حیاتی نامهربان هستیم؟

     آسیب کلیوی یا تحلیل رفتن تدریجی این عضو حیاتی اغلب و سال‌ها نادیده گرفته می‌شود زیرا کلیه‌ها می‌توانند همچنان با ٢٠‌درصد از ظرفیت خود نیز به فعالیتشان ادامه دهند. بنابراین به بیماری‌های کلیوی لقب «بیماری‌های‌خاموش» را داده‌اند.

    همین مسأله اهمیت مراقبت از آنها را تا پیش از این‌که خیلی دیر شود، ضروری می‌کند. در این مقاله به ١٠ عادت مخرب که به مرور زمان آسیب‌های جبران‌ناپذیری به کلیه‌ها می‌زنند و درنهایت حتی این عضو حیاتی را به‌طورکلی از کار می‌اندازند، اشاره شده که باید به‌طور جدی از این عادات غلط پرهیز کنید:

     -ننوشیدن آب کافی

     مهم‌ترین عملکرد کلیه‌ها تصفیه‌خون و زدودن مواد سمی و زاید از خون است. وقتی آب کافی نوشیده نشود،‌ مواد سمی و زاید در خون شروع به تجمع کرده و می‌توانند به بدن آسیب‌های جدی بزنند.

     -مصرف نمک زیاد

    در رژیم غذایی بدن برای عملکرد صحیح خود نیاز به سدیم یا نمک دارد. اما بسیاری از مردم نمک زیادی مصرف می‌کنند که این مسأله سبب بالا رفتن فشارخون و افزایش بار زیاد بر کلیه‌ها می‌شود. بنابراین بهترین میزان مصرف روزانه نمک کمتر از ٥ گرم توصیه می‌شود.

    -تأخیر در دفع ادرار

    بسیاری از ما به دلیل مشغله زیاد یا عدم رغبت برای استفاده از توالت‌های عمومی، دفع ادرار را به تأخیر می‌اندازیم. تأخیر انداختن دفع ادرار به صورت مکرر سبب افزایش فشار ادرار شده و منجر به مشکلات کلیوی، سنگ‌کلیه و بی‌اختیاری ادراری می‌شود. پس هر وقت احساس کردید ادرار دارید به هشدار کلیه‌ها گوش دهید.

     -مصرف زیاد قند و شیرینی

     مطالعات نشان می‌دهد، افرادی که روزانه بیش از ٢ وعده نوشابه قندی مصرف می‌کنند، احتمال مشاهده پروتیین در ادرار آنها بیشتر است. وجود پروتیین در ادرار، نخستین علامتی است که نشان می‌دهد کلیه‌ها کار خود را آن‌طور که باید به خوبی انجام نمی‌دهند.

     -کمبود ویتامین و مواد معدنی

    مصرف غذاهای سالم و داشتن یک رژیم غذایی کامل و سرشار از سبزیجات تازه و میوه برای سلامت کلی بدن و عملکرد خوب کلیه‌ها ضروری است. بسیاری از کمبودهای ویتامینی و موادمعدنی خطر ابتلا به سنگ‌کلیه یا نارسایی کلیوی را افزایش می‌دهند. به عنوان مثال، ویتامین B٦ و منیزیم در کاهش خطر ابتلا به سنگ‌کلیه اهمیت فوق‌العاده‌ای دارند.

    بنابر آمار حدود ٧٠ الی ٨٠‌درصد از مردم آمریکا منیزیم کافی مصرف نمی‌کنند و در این موارد ابتلا به این نارسایی‌های کلیوی امری شایع محسوب می‌شود و ممکن است حتی این خطر شما را نیز تهدید کند.

     -مصرف بیش از اندازه پروتیین حیوانی

    مصرف بیش از اندازه پروتیین حیوانی به‌ویژه گوشت قرمز،‌ باعث افزایش بار متابولیک بر کلیه‌ها می‌شود. بنابراین مصرف پروتیین بیشتر به این معنی است که کلیه‌ها باید سخت‌تر فعالیت کنند و این مسأله به مرور زمان به آسیب کلیه‌ها و اختلال آنها می‌انجامد.

     -کم‌خوابی

     همه ما بارها این جمله را شنیده‌ایم که خواب کافی شبانه بسیار مهم است. بی‌خوابی مزمن عامل بروز بسیاری از بیماری‌هاست که در این بین بیماری‌های کلیوی نیز به چشم می‌خورند. بدن در طول شب بافت‌های آسیب‌دیده کلیه را ترمیم می‌کند. پس به بدن خود زمان کافی را برای درمان و ترمیم بدهید.

     -عادت به نوشیدن قهوه

    کافیین نیز مانند نمک فشارخون را افزایش داده و فشار زایدی را بر کلیه‌ها تحمیل می‌کند. پس مصرف مکرر قهوه و جذب طولانی‌مدت کافیین سبب آسیب‌دیدگی کلیه‌ها می‌شود.

     -سوءمصرف مسکن‌ها

     معلوم نیست چرا با وجود در دسترس بودن مسکن‌های بی‌خطر و طبیعی هنوز هم بسیاری از مردم به محض احساس کوچکترین دردی‌ رو به مصرف مسکن‌های شیمیایی می‌آورند. به گفته پزشکان، سوء مصرف مسکن‌های شیمیایی سبب آسیب جدی به کبد و کلیه‌ها می‌شود.

     -مصرف الکل

     الکل یک سم خطرناک است که متاسفانه نوشیدن آن در برخی کشورها قانونی شده! اما مصرف این نوشیدنی سبب ایجاد فشار زیاد به کلیه و کبد می‌شود. بنابراین اگر می‌خواهید سالم بمانید از مصرف میوه‌ها، سبزیجات و غذاهای سالم غافل نشوید و موارد فوق را به خاطر داشته باشید تا با داشتن کلیه‌های سالم بدن شما نیز از شما سپاسگزار باشد.

    هفت دلیل بسیار مهم برای دوش گرفتن با آب سرد

    -افزایش هوشیاری

     دوش گرفتن با آب سرد و شکی که به دنبال آن به بدن وارد می شود باعث تنفس عمیق می شود، این جریان پس از گذشت چند لحظه نه تنها ما را گرم می کند بلکه میزان اکسیزن در بدن را نیز افزایش می دهد. هم چنین با بالا رفتن ضربان قلب میزان خونی که به بدن می رسد بیشتر می شود و طبیعتاً انرژی و نشاط فرد هم افزایش می یابد.

     -بهتر شدن پوست و مو

     یکی از بهترین راه ها برای حفظ ظاهر و سلامت پوست و مو دوش آب سرد است. زیرا آب گردم باعث خشکی و شکنندگی پوست می شود، در مقابل آب سرد هم پوست را لطیقف می کند و هم از گرفتگی منافذ پوست جلوگیری می کند. از طرف دیگر آب سرد باعث درخشندگی و افزایش مقاومت و سالم ماندن سطح مو و سر می شود.

    -تقویت سیستم ایمنی و گردش خون

     آب سرد می تواند سیستم خون رسانی به اندام های مختلف بدن را بهبود ببخشد و از این راه با برخی مشکلات پوستی یا قلبی مبارزه کند. هم چنین تا حدی فشار خون را کاهش می دهد و از گرفتگی عروق قلبی جلوگیری می کند.

     -کمک به کاهش وزن

     یکی از فواید غیر منتظره دوش گرفتن با آب سرد، تأثیر آن در کاهش وزن است. دو بدن انسان دو دسته چربی وجود دارد: چربی های سفید و چربی های قهوه ای، چربی های سفید در اثر مصرف کالری در بدن جمع می شوند و نمی توان آنها را از طریق انرژی سوزاند.

    در مقابل چربی های قهوه ای، چربی های مفیدی هستند که باعث گرم نگه داشتن بدن ما می شوند و با قرار گرفتن زیر دوش آب سرد فعال می شوند. بنابراین دوش آب سرد موجب تحریک چربی های قهوه ای می شود، در طولانی مدت در کاهش وزن فرد اثر می گذارد.

     -کمک به بهبود دردها و کوفتگی‌های عضلانی

     همان طور که می دانید اکثر ورزش کاران پس از انجام مسابقات ورزشی از دوش آب سرد استفاده می کنند یا عضلات خود را که گرفته است با یخ ماساژ می دهند. بنابراین دوش گرفتن با آب سرد در باز شدن عضلات و بهبود دردهای ماهیچه ای تأثیر به سزایی دارد.

     -کاهش افسردگی

     بر اساس تحقیقات انجام شده، دوش آب سرد به دلیل تأثیر شدید بر گیرنده های پوستی که میزان قابل توجهی پیام های الکتیریکی را از انتهای اعصاب محیطی به مغز ارسال می کند، باعث کاهش علائم افسردگی می شود. چنین روندی موجب ترشح هورمون های ضدافسردگی و بهتر شدن خلق و خوی افراد می شود. بنابراین توصیه می شود هر بار که دوش می گیرید دو الی سه دقیقه بدن و سر خود را با آب سرد بشویید.

     -کاهش استرس

     دوش آب سرد اگر به یکی از عادات زندگی فرد تبدیل شود به تدریج گلتونین خون را افزایش می دهد و آنتی اکسیدان بدن را در سطح قابل قبولی نگه می دارد. بنابراین ممکن است در بارهای اول دوش گرفتن با آب سرد استرس زا باشد، اما اگر تکرار شود به تدریج نه تنها دیگر استرس زا نیست بلکه خود در کاهش اضطراب و استرس اثر گذار است.

     

    با آنتی اکسیدان ها جوان بمانید!

    با آنتی اکسیدان ها جوان بمانید

    آنتی اکسیدان‌ها با پیری و بیماری‌های خاص مبارزه می‌کنند؛ بهترین راه برای این کار تقویت سیستم ایمنی بدن است؛ برای این کار باید تولید رادیکال های آزاد را محدود کرد.

     آنتی اکسیدان‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد

     واکنش‌های شیمیایی زیادی در بدن ما و میلیون‌ها نفر دیگر اتفاق می‌افتد، این واکنش شیمیایی توسط اکسیژن رادیکال‌های آزاد تولید می‌کند.

     رادیکال‌های آزاد در صورت زیاد بودن بیش از حد سمی هستند؛ ما یک سیستم دفاع مرکب از مولکول‌های آنتی اکسیدان داریم که برای از بین بردن رادیکال‌های آزاد بیش از حد در نظر گرفته شده‌اند؛ تولید رادیکال‌های آزاد موجب حذف آنتی اکسیدان می‌شود.

    هرگونه اختلال مانند تولید زیاد رادیکال‌های آزاد باعث اختلال در عملکرد بدن است که برای بدن مضر است و باعث برخی از بیماری‌ها، پیری یا فقط یک رژیم غذایی نامتعادل می‌شود. استرس اکسیداتیو همان پیروزی رادیکال‌های آزاد بر دفاع آنتی اکسیدانی بدن است در واقع یک عامل برهم زننده تعادل میان تولید رادیکال‌های آزاد و دفاع‌های آنتی اکسیدانی است. به نوعی به حمله های بیولوژیک به ارگانیسم بدن تعبیر می‌شود.

    عوامل استرس‌زا:

     استرس

    قرار گرفتن در معرض نور خورشید

     موادغذایی پرواکسیدانت:

    موادغذایی و نوشیدنی‌های شیرین، نوشابه‌های الکلی

     توتون و تنباکو

     آلودگی هوا

    خستگی

     بیماری

    ورزش‌های ویژه

    پیری

     اضافه وزن

     آنتی اکسیدان‌ها:

    میوه‌ها و سبزیجات خام

    دانه‌های روغنی گیاهی خشک

    غلات سبوس‌دار

    غذاهای دریایی

    ماهی

     چای سبز

     اخطار:

    نگران نباشید، این نوع از محاسبات فقط نشان دهنده خطر است و برای تشویق به تغییر برخی عادات و رفتارهای غیر متعادل است و امکان دارد موجب تعادل شود. به غیر از اشعه خورشید استرس، بیماری و عوامل دیگری از محیط خارجی وجود دارد که میوه و سبزیجات می‌تواند از بروز و ترویج آن جلوگیری کند.

    ویتامین‌ها در کدام موادغذایی هستند؟

    ویتامین A

    منابع حیوانی: تن ماهی، کره، خامه، پنیر، تخم مرغ، محصولات لبنی

     منابع گیاهی: سبزیجات، میوه‌هایی که گوشت آن نارنجی و قرمز باشند، سبزیجات برگ‌دار

     مهمترین موادغذایی که دارای ویتامین A هستند:

    هویج، اسفناج، برگ چغندر، شاهی، فلفل قرمز، انبه، هندوانه، خربزه، زردآلو، گوجه فرنگی، نارنگی، هلو، شلیل، کلم، کلم بروکلی، لوبیاسبز، تره فرنگی و کاهو.

    ویتامین C

    میوه‌ها به خصوص مرکبات و میوه‌های قرمز

    سبزیجات به ویژه خانواده کلم، سبزیجات برگ‌دار

    غنی‌ترین آن‌ها: جعفری، فلفل، کیوی، پاپایا، لیمو، پرتقال، نارنگی، توت فرنگی، انبه، شاهی، کلم قرمز، کلم بروکسل، کلم بروکلی، گل کلم، گریپ فروت، لیمو، انگور فرنگی، پوره، تمشک، خربزه، تربچه، میوه شور، گوجه فرنگی، کلم، نخودفرنگی، شلغم، سیب زمینی.

    ویتامین E

    روغن نباتی، دانه‌های روغنی، برخی از روغن‌های گیاهی، جوانه گندم، آفتابگردان، ذرت، هسته انگور، بادام، بادام زمینی، میگو، خرچنگ، کلم بروکلی، اسفناج، آواکادو و مارچوبه.

    عناصر آنتی اکسیدان‌ها:

     سلنیوم

     غذاهای دریایی به خصوص صدف، ماهی به خصوص شاه ماهی و ماهی تن، جگر حیوانات، گوشت، تخم مرغ، غلات سبوس‌دار، برخی از دانه‌های روغنی مانند گردو، آجیل برزیلی، برخی سبزیجات مانند سیر، ترشک، اسفناج، کاسنی فرنگی، قارچ و تره فرنگی.

    روی

     غذاهای دریایی مانند صدف، گوشت، پنیر، غلات کامل، دانه‌های روغنی، حبوبات، تخم مرغ، ماهی، برخی از سبزیجات مانند نخودفرنگی، سیر، کلم.

     عناصر دیگری نیز برای ارتقاء فعالیت آنتی اکسیدانی در یک رژیم غذایی متنوع وجود دارد.

    عوامل کمکی آنتی اکسیدان‌ها مانند مس، منگنز، گوگرد، منیزیم است.

     -هورمون آنتی اکسیدانی: ایزوفلاون، lignans

    سیستئین

     -کاروتنوئیدها: لیکوپن، لوتئین، بتاکاروتن، کوآنزیم Q10 ، اسید لیپوئیک آلفا.

     -پلی فنول: فلاونوئیدها، تانن و غیره.